Padel Den bosch

Wil je gaan padellen in Den bosch? Dan ben je op het juiste adres. Wij helpen je overzichtelijk alle clubs te tonen die in Den bosch zich bevinden maar ook in de buurt er van. Den bosch bevind zich in provincie Noord-Brabant en telt maar liefst een inwoneraantal van 155.111. Het land-oppervlakte van Den bosch is 109,99. Dat zijn 1.41 inwoners per vierkante kilometer. Padel is een prachtige sport die steeds populairder wordt, hierdoor komen er steeds meer nieuwe verenigingen die banen bieden om te spelen. Soms zijn deze padelbanen moeilijk te vinden waardoor wij deze website hebben gemaakt. Op onze website geven we de mogelijkheid om via een kaart en overzicht alle plaatsen in de buurt te weergeven waar padel kan worden gespeeld.

Wat is padel?

Padel is een nieuwe soort van tennissport waarbij iets grotere rackets worden gebruikt. Deze padelrackets worden gebruikt met een bal op een padelbaan. Bij padellen heb je andere regels dan bij tennis omdat de bal ook de zijkanten van het veld mogen aanraken zonder dat het hierbij uit is. Het onderscheidende van padellen is het veld waarbij je eigenlijk in een soort van bunker zit waarbij de bal aan elke kant kan worden gekaatst.

Waar kan ik padellen?

Padellen kan tegenwoordig bijna in elke stad er komen met de dag nieuwe verenigingen bij waar padel kan worden gespeeld. Om precies erachter te komen welke locaties beschikbaar zijn in uw regio hebben wij padelleninfo opgericht. Op onze website kun je precies zien waar de verschillende padellocaties zich bevinden.

Wat zijn de regels van padel?

De verschillende spelregels van padel zijn vrij uniek maar hebben ook gelijkenissen met andere sporten zoals tennis. Ten eerste is de manier van score optellen hetzelfde als bij tennis. Bij opslag mag het racket niet boven de navel komen, dus een soort van onderhandse opslag. Tijdens het spel mag de bal maar één keer de grond raken, je kunt zelf kiezen of je de bal in een keer wilt slaan of toch wacht op de stuiter.

Wat is een padelracket?

De padelracket wordt gebruikt alleen voor het spelen van padel. Wil je hier graag gebruik van maken dan kun je die overal kopen. De padelracket is net iets groter van oppervlakte dan van een tennisracket en in plaats van dat het verbonden is met draden is er één gelijk oppervlakte.

Waarom padel?

Padel is een leuk spel wat ook goed is voor de gezondheid. Padellen is ook leuk omdat het een teamsport is en waarbij de uitdaging is om te winnen. Vaak wordt er 2 tegen 2 gespeeld waarbij teamwork centraal staat.